08 november, 2012

Kunstnertørke...

Jeg våkner opp om natten. Halsen er tørr, Munnen og tunga er tørr. Jeg må ha noe å drikke fort! Jeg kaver i senga for å få av meg den syv kilo tunge kuledyna, og så fyker jeg inn på kjøkkenet. Slik fortsetter jeg natten. Opp klokken 01.. opp klokken 03:15 og klokken 06... Ikke nok med at jeg er tørst om natten, men jeg sover dårlig også. Men nok om min dårlige søvnkvalitet. Det er ikke bare halsen min som tørker inn. Kreativiteten min har også tørket inn. Den er nærmere bestemt skrumpet inn i det siste. Jeg har ikke hatt inspirasjon til verken å lese blogger, skrive blogg, lage kort, male, tegne, eller skrive. Jeg har lest bittelitt i ei bok. Så har jeg spilt litt piano. Og det var det!

Jeg må prøve å grave fram denne kreativiteten som alle rundt meg snakker så pent om. Så hvor skal jeg begynne? Jeg kan begynne i en skuff! Så jeg drar fram den øverste skuffen i oldemorkommoden.. Men der var det bare støv. Jeg åpner skapdøra på lintøyskapet, men før jeg kommer så langt at jeg kommer meg inn i skapet blir jeg skremt av alt rotet. Så jeg lukker døra. Jeg får en ny idé. Kanskje kreativiteten min ligger begravd inne i klesskapet mitt! Så jeg setter igang et angrep mot alle hyllene. Begynner å grave meg innover i klærne... Etterpå ligger bukser og gensere strødd utover gulvet og jeg sitter motløs på en krakk og vil ikke løfte så mye som en finger for å rydde opp i kaoset jeg har satt igang. Katten kommer inn på soverommet, og jeg spør den om den har sett kreativiteten min, eller om den har flyttet ut for godt?

Jeg tenker at jeg ikke kan tvinge meg ned på en stol med saksa i handa. Klipp i dette papiret! Tegn en sau! Eller tvinge fram ordene og forme de til et nytt dikt. Det kommer vel når det kommer. Jeg har kunstnertørke nå og det har jeg hatt en lengre periode. Kanskje fordi ting er ekstra vanskelig for tiden. Men noen ganger har jeg skrevet flest dikt når ting har vært vanskelig. Men ikke akkurat nå. Så jeg sier bare tiddelibom og godt sparkfør! Kreativiteten lenge leve! Hvor den nå enn har gjemt seg??

2 kommentarer:

  1. Får håpe kreativiteten returnerer da. I mellomtida vil nok boka di bevise at du har hatt gode, kreative stunder. Mon tro når den kommer ut? :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Boka kommer ut like etter 19 november :0)

      Slett